De Rotterdam

Agenda

Donderdag 15 januari in De Rotterdam: Tata Steel Chess Tournament

SCHAAKGROOTMEESTERS IN DE ROTTERDAM
Het Tata Steel Chess Tournament kent een lange traditie. Ooit begonnen als een personeelstoernooi is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar grootmeesters en amateurs hun agenda’s voor vrij houden. 

In 2015 wordt het toernooi voor de 77e keer georganiseerd. In de schaakwereld staat het toernooi in Wijk aan Zee bekend als “Het Wimbledon van het Schaken”.  Elk jaar in januari meten de allerbeste schakers ter wereld op het Tata Steel Chess Tournament hun krachten. 

De 77e editie van het Tata Steel Chess Tournament heeft een bijzonder sterk deelnemersveld, met onder meer wereldkampioen Magnus Carlsen, Fabiano Caruana, Levon Aronian, Hou Yifan (wereldkampioen vrouwen) en de Nederlanders Anish Giri en Loek van Wely. Met een gemiddelde rating van 2747 bij de Tata Steel Masters is het toernooi in 2015 net iets sterker dan de editie van 2014.

Chess on Tour: in De Rotterdam 
Het Tata Steel Chess Tournament doet in 2015 ook Rotterdam en Den Haag aan. Op donderdag 15 januari vindt de 5e ronde van de Tata Steel Masters plaats in De Rotterdam. 

Wethouder Adriaan Visser van Rotterdam (Sport, Cultuur, Financiën en Binnenstad) is vereerd dat een van de speelrondes van het prestigieuze Tata Steel Chess Tournament in Rotterdam plaatsvindt. Eerder dit jaar vond al het NK Jeugdschaken plaats in Rotterdam. “We gaan een topevenement neerzetten, waarbij we één van de grootste en sterkste toernooien ter wereld koppelen aan het prachtige gebouw van De Rotterdam. Door in de stad en op scholen tevens side-events te organiseren, zetten we in op een breed bereik van het evenement en willen we de Rotterdammers laten proeven van de schaaksport”, aldus Visser.