De Rotterdam

Agenda

Salonè della Moda - 23 en 24 oktober

Do 23 en vrij 24 oktober 2014 staat De Rotterdam in het teken van Salonè della Moda.


Salonè della Moda is een fashion platform waar internationale designers, jonge talenten en commerciële merken  hun nieuwe collecties presenteren aan de (mode)pers en bezoekers. Bijzonder aan Salonè della Moda is dat bezoekers de kans krijgen om professionele modeshows en exposities  bij te wonen die normaal alleen voor een besloten publiek toegankelijk zijn.


Dit jaar presenteert Salonè della Moda de internationale designers Rick lee (Milaan), in samenwerking met schoenontwerper Aennis Eunis (Milaan), Chloe Sung (Hong Kong), Corinne Monique (Canada) en het internationaal bekende merk Michael Herrera  (Los Angeles). Verder zijn de Nederlandse merken The Tailors, aangevuld in de styling met de handgemaakte tassen van SAIJA en RJ bodywear, aangevuld in de styling met de handgemaakte sieraden van By Mariève, te bewonderen tijdens de derde editie van Salonè della Moda.


Salonè della Moda  draait om beleving en geeft extra aandacht aan  puur vakmanschap. Daarom zijn er naast de modeshows diverse exposities te bewonderen waarin  onder andere Judith van Vliet,  Kaho To, Gary Symor en visueel branding agency  Noon concepts  hun creaties, schetsen en verhalen  tot uiting brengen. Hiermee stimuleert Salonè della Moda het persoonlijke contact tussen de ontwerper en zijn/haar doelgroep.


Jerry Luxenburg, oprichter van het Rotterdamse PR bureau  Stravagante PR  en Creative Director van Salonè della Moda, verteld: “We merken dat internationale designers en merken niet alleen oog  meer hebben voor de Fashionweeks, maar dat ze bewust op zoek zijn naar aansprekende mode  platformen in andere steden. Rotterdam is in hun ogen een bruisende stad  waarin zij zich graag begeven. Door mijn internationale werkervaring als  Creative  Director  zie ik dat  andere steden naast de grote steden als Parijs, Milaan en Londen  zich ook  willen profileren als een internationale  modestad. Dus waarom Rotterdam niet met  het platform Salonè della Moda? Nieuwe  ontwikkelingen op het gebied van architectuur, mode en culturele uitspattingen passen hier immers. Vandaar ook de samenwerking met nhow Rotterdam en De Rotterdam. De bundeling van krachten biedt immers meerwaarde! Met Salonè della Moda  willen we niet alleen een platform creëren, maar een belevenis neerzetten waar sfeer en gevoel centraal staan.”


Kaarten zijn uitsluitend te koop via www.salonedellamoda.com

Verkoopprijs: €15,- per dag

Donderdag 23 oktober 2014: 18.30 - 23.30 uur

Vrijdag 24 oktober 2014: 18.30 - 23.30 uur & closing party: 23.30 - 02.00 uur