De Rotterdam

News

Welkom Nidera
02 nov 2015
Imposant Atrium
11 jun 2013
Over de helft...
27 mrt 2012

Gerenommeerd horecakoppel Hensens & De Raaf naar De Rotterdam

MAB en OVG sluiten overeenkomst met topkok Hensens

D
e ontwikkelaars van De Rotterdam, MAB Development en OVG Projectontwikkeling, hebben een overeenkomst gesloten voor de verhuur van een horeca unit met het gerenommeerde Rotterdamse horeca koppel Rolph Hensens en Chantal de Raaf. Het betreft een unit van 300 m2 met terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug. Hensens en De Raaf werkten eerder als chef-kok en maître-sommelier bij Quartier du Port en in sterrenrestaurants als Fred en Parkheuvel in Rotterdam en het Amstel Hotel in Amsterdam. De Raaf ontving een onderscheiding voor de beste wijnkaart volgens Gault Millau.
Met de ondertekening van dit contract is opnieuw een belangrijke stap gezet in de realisatie van deze veelkleurige, verticale stad van Rem Koolhaas.

Medio november wordt De Rotterdam opgeleverd. Naar verwachting zal het restaurant, waarvoor een langjarige overeenkomst is getekend, begin 2014 haar deuren openen voor lunch en diner.

Mischa Molsbergen, projectdirecteur De Rotterdam C.V.: “Wij zijn er trots op dat we opnieuw een uitstekende naam aan De Rotterdam hebben kunnen verbinden. Met deze overeenkomst hebben we een kwalitatief hoogwaardige horeca invulling voor De Rotterdam gegarandeerd die een brede mix van mensen zal aantrekken. Hensens en De Raaf zijn twee jonge, ambitieuze ondernemers met een grote naam in de Rotterdamse horeca. Dat zij voor De Rotterdam hebben gekozen als de locatie voor hun eerste eigen restaurant, onderstreept het niveau en de mogelijkheden van dit gebouw. Ik verwacht dat zij met hun vernieuwende concept waarin uitstekend eten samengaat met een aantrekkelijke prijs en een informele sfeer, in belangrijke mate zullen bijdragen aan de aantrekkingskracht van deze verticale stad.”

Rolph Hensens, topkok: “Deze locatie in De Rotterdam, met een eigen terras op de kade aan de voet van de Erasmusbrug, is het ideale decor om onze droom, een eigen restaurant, te kunnen waarmaken. Een plek waar we snelle en smaakvolle gerechten zullen serveren voor 75 couverts voor lunch, borrel en diner. In een moderne setting kunnen gasten aan tafel of aan de luxe eetbar kiezen uit kleine gerechten waar zij, afhankelijk van hun wensen, een kort of avondvullend diner mee samenstellen. Gerechten tussen de € 10 en € 17,50, prijsniveau Bib Gourmand met hooguit vijf componenten op het bord. De kwaliteit van het gebouw, de voorzieningen zoals de inpandige garage maar vooral de locatie en zichtbaarheid van De Rotterdam maken dat wij er alle geloof in hebben dat dit een succes wordt.”

Voor de overige circa 1.000 m2 die op de begane grond in De Rotterdam beschikbaar komt voor horeca en retail lopen momenteel vergevorderde gesprekken met een aantal partijen. In de Oost Toren is nog circa 18.000 m2 kantoorruimte beschikbaar.